Mihai Stepan Cazazian

UEFA și Arsenal vor sprijini cererea de viză a lui Henrikh Mkhitaryan, dacă Arsenal se califică pentru finala Europa League de la Baku

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Clubul de fotbal Arsenal și UEFA vor sprijini cererea de viză a internaționalului Henrikh Mkhitaryan, cetățean armean în cazul în care Arsenal se califică în finala Europa League ce se va desfășura la Baku, Azerbaidjan pe 28 mai. Arsenal, care a câștigat cu 2-0 în prima manșă a sferturilor Ligii Europa, împotriva lui Napoli, este unul dintre cluburile candidate la titlu. Reamintim că, în aceeași competiție anul trecut, Henrikh Mkhitaryan nu a putut face deplasarea alături de colegii lui, la meciul de la Baku, unde Arsenal juca împotriva echipei azere „Qarabag“ pe care a învins-o cu 3-0. Autoritățile din Azerbaidjan au refuzat să elibereze o viză pentru Armenia, încălcând astfel regulile dreptului internațional, ale sportului și cele ale UEFA. De asemeni, în 2015, lui Henrikh Mkhitaryan nu i s-a permis să-și urmeze clubul Borussia Dortmund în Azerbaijan pentru meciul cu Kabala din Europa League.

Henrikh Mkhitaryan a câștigat în 2017, cu Manchester United, Europa League în finala cu Ajax Amsterdam (2-0) golurile fiind marcate de Paul Pogba (18) și … Henrikh Mkhitaryan (48)