Mihai Stepan Cazazian

U.A.R. 100 / Mesajul E.S. Sergey Minasyan, ambasador al Armeniei, cu ocazia Centenarului U.A.R.

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Stimate președinte al României,

Stimate prim-ministru și membri ai guvernului României,

Stimate președinte al Camerei Deputaților,

Distinși membri ai parlamentelor României și Armeniei,

Preasfințite părinte,

Dragi compatrioți,

Permiteți-mi să felicit pe toată lumea cu ocazia centenarului Uniunii Armenilor din România. Aniversarea celor 100 de ani ai UAR este încă un excelent prilej pentru a ne reaminti și aprecia aportul armenilor în diverse domenii ale vieții politice, culturale și civice din România și pentru a-i mulțumi Uniunii Armenilor din România pentru activitatea sa în folosul națiunii.

Armenia apreciează în mod deosebit faptul că România a fost una dintre primele țări care au primit armeni supraviețuitori ai Genocidului, ai căror urmași constituie astăzi marea parte a comunității armene din România. Cu această ocazie doresc, de asemenea, să le mulțumesc autorităților române și poporului român prieten pentru sprijinul dat armenilor întru păstrarea identității colective și manifestarea spiritului național.

În același timp, în actualul stadiu al recunoașterii internaționale a Genocidului Armean, al cărui recent și remarcabil exemplu este adoptarea rezoluțiilor de recunoaștere și condamnare a Genocidului Armean în ambele camere ale Congresului SUA, nutresc speranța că și Parlamentul României va continua acest proces atât de important, aducând prin aceasta cel mai bun omagiu comunității armene din România.

În numele ambasadei Republicii Armenia în România, vreau să mulțumesc pentru sprijinul manifestat întotdeauna de Uniunea Armenilor din România față de ambasadă și să vă încredințez că, la rândul nostru, vom continua să susținem Uniunea în toate inițiativele sale în folosul națiunii.

Autoritățile din Armenia acordă o importanță deosebită Diasporei armene, a cărei parte inseparabilă este comunitatea armeană din România. Nu este întâmplător că la 23 octombrie a.c. premierul Armeniei, domnul Nikol Pașinian, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia manifestării dedicate proclamării Zilei Limbii, Alfabetului și Culturii Armene în România, iar astăzi am onoarea să vă citesc mesajul președintelui Armeniei, domnul Armen Sarksian, cu ocazia centenarului Uniunii Armenilor din România.

Sergey Minasyan