Mihai Stepan Cazazian

U.A.R. 100 / Mesajul doamnei Anush Begloian, co-președinte al Grupului de prietenie Armenia-România din Adunarea Națională a Armeniei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Dragi membri ai Uniunii Armenilor din România,

Stimați compatrioți,

În numele meu și al președintelui Adunării Naționale, Ararat Mirzoian, vreau să vă felicit călduros cu ocazia centenarului înființării Uniunii Armenilor din România.

Uniunea Armenilor din România a fost înființată cu exact o sută de ani înainte pentru a le oferi armenilor scăpați din Genocid și ajunși în România ocrotirea și ajutorul necesar, dar, în urma cursului politic al României din perioada postbelică, organizația a fost forțată să-și înceteze activitatea.

Revoluția Română, de la care se împlinesc 30 de ani chiar în aceste zile, pe lângă aceea că a marcat un punct de cotitură pentru statul și poporul român, a creat noi posibilități și pentru minoritățile naționale din țară, printre acestea și pentru armeni, în efortul acestora de a-și păstra și promova identitatea, cultura și tradițiile naționale.

Uniunea Armenilor din România, care și-a reluat activitatea în 1990, a avut un rol esențial atât în conservarea identității armenești în România, cât și în realizarea tuturor programelor de însemnătate panarmeană și în adâncirea legăturilor cu patria istorică, Republica Armenia.

Într-adevăr, în acestă strădanie o contribuție de netăgăduit o au toți membrii Uniunii, prin liderii acesteia, dragii noștri Varujeni, președintele UAR, Varujan Vosganian, și vice-președintele UAR, Varujan Pambuccian.

O importanță specială o are rolul UAR de verigă de legătură între popoarele și țările noastre, a cărei vie manifestare este cooperarea la nivel parlamentar ce se adîncește necontenit.

Dragi compatrioți,

Doresc să vă felicit încă o dată cu ocazia acestei însemnate zile, urându-vă tuturor prosperitate, fericire și fermitate întru dezvoltarea și mai mult a relațiilor armeano-române, strângerea legăturilor cu Armenia, și bineînțeles, strădania onorantă și de mare răspundere privind păstrarea valorilor naționale.