Mihai Stepan Cazazian

TVR 1 | Două reportaje despre armeni, la Emisiunea CONVIEȚUIRI, azi 18 august

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sunt locuri în România unde merită să ajungeți împreună cu emisiunile Alte Minorități. Așa puteți afla istoria lor etnică ascunsă pe străzile și în clădirile actuale. Ați auzit de Elisabethopolis, orașul întemeiat de armeni în Transilvania? Astăzi este Dumbrăveni, un orășel sibian de pe Tîrnave. An de an, aici se strâng pe 15 august armeni din toată țara. Ei merg în pelerinaj la impresionanta Biserică Armeano-Catolică „Sf. Elisabeta” din centru pentru a sărbători hramul. Anul acesta, a fost și echipa noastră, coordonată de jurnalista Camelia Văcaru.

Vizitați monumentul construit în stil baroc și descoperiți-i aspectul neobişnuit, aflați cum au ajuns armenii aici și multe altele în reportajul evenimentului de la Conviețuiri, emisiunea de actualitate etnică.

Miercuri 18 august, de la ora 15:10 pe TVR1 , suntem live la Conviețuiri. Va intra în legătură directă colega noastră, Teodora Drăgoi , cu preşedintele sucursalei Dumbrăveni a UAR, Ioan Călinescu, și vor discuta despre pelerinajul de anul acesta.

Știți care sunt simbolurile armenești? Cum este revizitată astăzi o cultură străveche și profundă? Cum poate fi spusă povestea armenească de cei mai tineri? Aflați despre concursul de creație armenească de la Iași și albumul grafic realizat de în cadrul acestui concurs de pictură şi grafică “Armenia de poveste”, dintr-un reportaj semnat de jurnalista Teodora Drăgoi miercuri la #Conviețuiri. Invitat special în emisiune va fi președintele Uniunii Armenilor din România, filiala Iași, prof. univ. dr. Maricel Agop, miercuri live la Conviețuiri.

Ne vedem, pentru ambele reportaje, mai bine la Conviețuiri, producători Roxana Amzar Gheorghe , Anca Marchidan , Borislav Velimirovici – producător executiv.

Miercuri 18 august, de la ora 15:10, #live pe TVR1 , TVR+ , pe pagina Alte Minorități și pe canalul nostru de YouTube, Minorități la TVR. Ultimele noutăți etnice din România sunt primele la #Conviețuiri!