Mihai Stepan Cazazian

TVR 1 | Despre Festivalul „Garabet Ibrăileanu” la emisiunea CONVIEȚUIRI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

2021 este pentru armenii din România Anul Cultural „Garabet Ibrăileanu”. Sunt 150 de ani de la nașterea acestui armean din Moldova și 85 de ani de la moartea sa. Garabet Ibrăileanu este amintit ca un personaj efervescent, spontan, amuzant. Acest intelectual rafinat și fermecător e comemorat printr-un festival care îi poartă numele. Uniunea Armenilor din Romania organizează Festivalul național „Garabet Ibrăileanu”, ajuns la a IV-a ediție. Camelia Văcaru, a fost la Roman pentru evenimentul care a fost prezentat miercuri 23 iunie la #Conviețuiri, pe TVR1. ( din prezentarea de pe pagina https://www.facebook.com/AlteMinoritati )

Invitat special, în studio, al Teodorei Drăgoi a fost Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor și vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România.

urmărește reportajele și interviul pe TVR + de la min. 57,30 aici

Tot în cadrul aceleiași emisiuni a fost prezentat un reportaj, prilejuit de Hramul Bisericii Ortodoxe ”Pogorârea Sfântului Duh” din Roman, fosta biserică armenească „Adormirea Maicii Domnului”. despre istoria acestei biserici și activitatea din prezent a vorbit preot paroh Doru Ionel.

urmărește reportajul de la min. 1.18.23 aici

Producători ai acestei ediții a emisiunii Conviețuiri : Roxana Amzar Gheorghe, Anca Marchidan , Borislav Velimirovici – producător executiv.