Mihai Stepan Cazazian

TVR 1 | Despre armeni la Emisiunea CONVIEȚUIRI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Este un fruct plin de mister, seamănă cu o coroană și este sfințit pentru a aduce sănătate, fericire și noroc familiilor armene. Rodia reprezintă în simbolistica creștină sângele lui Iisus, sacrificiul său pentru umanitate și frumoasele semințe ca niște pietre prețioase sunt precum credincioșii uniți de biserică.

Aflați mai multe despre rodie, regina fructelor, acest simbol armenesc impresionant și descoperiți ce decorațiuni au creat copiii armeni la Atelierul de decorațiuni pentru Crăciun organizat de Uniunea Armenilor din Romania la Centrul Cultural Armean într-un reportaj semnat de jurnalista Anamaria Tecuceanu Bobe. Invitat, în direct, Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor din România.

Emisiunea se transmite azi, miercuri 12 ianuarie de la ora 15:10, live pe TVR1, TVR+, pe pagina Alte Minorități și pe canalul de YouTube, Minorități la TVR, la #Conviețuiri, Roxana Amzar Gheorghe – producător, Borislav Velimirovici – jurnalist coordonator, Catalin Badea – producător executiv