Mihai Stepan Cazazian

TVR 1 | Despre armeni la emisiunea „Conviețuiri”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

A venit primăvara și este timpul să ne planificăm călătoriile. Știm că întâlnirea cu oameni diferiți ne poate schimba percepția despre lume și ne ajută să o înțelegem mai bine. Ce ziceți ca la final de martie să mergem într-o călătorie în cinematografia românească? Așa s-a numit aniversarea armeanului care a lucrat jumătate de secol pentru sunetul cinematografiei românești. S-au adunat la Centrul Cultural Armean din București artiști și etnici armeni care l-au sărbătorit pe nonagenarul Anușavan Salamanian.

Într-un interviu realizat pentru revista Ararat – Nor Ghiank de jurnalistul Eduard Antonian el povestea despre venirea familiei sale pe tărâm românesc: “Tatăl meu, Garabet Salamanian, a reuşit să scape din Genocidul din 1915 împreună cu fratele lui căruia îi port numele, Anuşavan. Dar unchiul meu până la urmă a fost prins şi ucis, din acest motiv tata a tinut să-mi dea numele de Anuşavan.”

Invitat în direct va fi Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor din România care va vorbi despre Recensământul 2022. ( la ora 15.55)

Vedeți reportajul evenimentului semnat de jurnalistul Mihai Mostoghiu miercuri 30 martie, de la ora 15:10, #live pe TVR1 , TVR+, pe pagina Alte Minorități și pe canalul nostru de YouTube, Minorități la TVR. Ne vedem mai bine la #Conviețuiri, producători Roxana Amzar Gheorghe, Borislav Velimirovici, Cătălin Badea – producător executiv, într-o ediție prezentată de jurnalista Teodora Drăgoi.

Împreună descoperim România diversă. Ultimele noutăți etnice din România sunt primele la #Conviețuri!