Mihai Stepan Cazazian

TVR 1 / Despre armeni la „Conviețuiri”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Armenii din întreaga lume sărbătoresc Khaciverațul – Înălțarea Sfintei Cruci an de an. În duminica din preajma zilei de 14 septembrie, este marele praznic al Înălțării Sfintei Cruci la Catedrala Armeană din București. Anul acesta, echipa noastră, a participat la Sfânta Liturghie oficiată de vicarul eparhial Radu Krikor Holca.

Miercuri 16 septembrie, aflați la #Conviețuiri pe TVR1, de la ora 15:10, veți afla despre simbolul crucii la armeni de la vicarul eparhial care va fi în direct, prin telefon și va povesti cum arată o cruce armenească, de ce are la capete muguri și cum de găsim astăzi în Armenia peste 50.000 de cruci de piatră – khacikaruri. Producător Maria Terzian.

De asemeni în cadrul aceleiași emisiuni veți afla despre colaborarea cu artiști ca regizoarea Armine Vosganian la ineditul proiect ,,Women from different cultures through the eyes of make-up’’(,,Femei din diferite culturi văzute prin machiaj’’) și nevoia de a înțelege frumusețea diversității. Descoperiți femeia evreică, armeană, greacă, aromână sau thailandeză, prin machiaj și costum, într-un reportaj semnat de jurnalista Teodora Drăgoi, la #Conviețuiri, miercuri 16 septembrie, de la ora 15:10 pe TVR1! Prezintă Camelia Văcaru, producători Roxana Amzar Gheorghe și Anca Marchidan.