Mihai Stepan Cazazian

TVLITORAL.RO / Omagiu pentru Simion Tavitian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Membri ai Uniunii Armenilor din România au organizat o seară omagială în memoria celui care a fost Simion Tavitian. Scriitor și om de presă de-o potrivă, acesta s-a stins din viață pe 7 noiembrie 2008 la vârsta de 82 de ani.

Pe 7 noiembrie s-au împlinit șapte ani de când omul de cultură dobrogean de origine armeană Simion Tavitian, a trecut în neființă. În semn de omagiu, Uniunea Armenilor din România, filiala Constanța, a organizat o întâlnire omagială în memoria lui Simion Tavitian, iar sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

Ziarist, scriitor, comentator de politică externă și filatelist, Simion Tavitian s-a născut pe 3 februarie 1926, în oraşul Cetatea Albă din Basarabia. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti şi Facultatea de Economie Generală a Academiei de Studii Economice. A fost membru al Uniunii Internaționale a Ziariștilor, al Asociației Filateliștilor „Tomis”Constanta, al Ligii Navale Române, precum și membru de onoare al Federației Filatelice Române.

Celor care l-au cunoscut le este greu să evoce în cuvinte o personalitate precum Simion Tavitian.

Simion Tavitian a primit în 2005 Premiul Uniunii Armenilor din România, iar în 2006 Ministerul Culturii al Republicii Armenia i-a oferit o diplomă de excelență. Ultima sa carte, „Dobrogea, tărâmul dintre ape”, reprezintă o amplă reconstituire a istoriei Dobrogei din perspectiva unui fervent ziarist.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea