Mihai Stepan Cazazian

Turneul spaniol al Cărţii şoaptelor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În Spania Varujan Vosganian este în acest moment cel mai comentat scriitor român  scrie Observatorul Cultural

 

Între 27 mai și 5 iunie, trei scriitori români s-au aflat în Spania: Varujan Vosganian, Petru Cimpoeșu și Mircea Cărtărescu.

Varujan Vosganian este în acest moment cel mai comentat scriitor român în Spania. Cartea șoaptelorEl libro de los susurros în varianta spaniolă, a avut cronici elogioase în cele mai importante ziare, reviste, bloguri din Spania. Varujan Vosganian, alături de traducătorul său Joaquín Garrigos, se va afla în următoarea perioadă în Spania, în Granada, Sevilia, Zaragoza, Barcelona și Madrid. La Granada va participa la o conferință organizată de Universitaea din Granada, la Sevilia va participa la Târgul de carte de la Sevilia și va avea o prezentare amplă de carte, organizată în colaborare cu Consulatul Român din Sevilia; de asemenea, la Zaragoza, va participa la tîrgul de carte și la evenimentele aflate în legatură cu amplul proiect Bucarest en Zaragoza (trei luni dedicate Bucureștiului în Zaragoza); în Barcelona va avea o prezentare de carte în librăria La Central, cea mai mare din oraș, iar la Madrid va participa la numeroase evenimente și va semna autografe în Tîrgul de Carte din Retiro.

Este o perioadă de tîrguri de carte acum în Spania, de numeroase evenimente culturale în toate marile orașe. ICR Madrid, prin prezența acestor scriitori cunoscuți, dar și a celorlalte, numeroase, evenimente dedicate culturii române, se află în mijlocul acestei efervescențe culturale de primăvară.”

Textul reia un comunicat al ICR Madrid .