Mihai Stepan Cazazian

TURCIA | Garo Paylan a depus în parlamentul turc un proiect de lege care recunoaște Genocidul Armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În ajunul celei de-a 107-a comemorări a Genocidului Armean, Garo Paylan (armeanul, din partea Partidului Democrat al Poporului, pro-kurd, HDP) a prezentat parlamentului turc un proiect de lege de recunoaștere a Genocidului Armean.

După cum a publicat agenția „Armenpress”, un mesaj în acest sens a fost postat pe pagina oficială „Facebook” a agenției de știri „Gandzasar”.

Textul mesajului precizează că proiectul de lege intenționează să recunoască Genocidul Armean, să definească pe cei responsabili, să elimine numele autorilor genocidului din spațiile publice, să denumească aceste locuri după oficialii care s-au opus genocidului, să acorde cetățenia turcă victimelor și familiile lor.

„Acolo unde a fost comis Genocidul Armean, parlamentul turc trebuie să discute, să numească și să restabilească justiția. Dacă se va întâmpla acest lucru, liderii și parlamentele altor țări nu vor mai putea vorbi despre asta. Numai societatea turcă poate vindeca rănile poporului armean. Genocidul Armean a fost comis pe aceste meleaguri, iar justiția poate fi stabilită doar aici, în Turcia”, se arată în proiectul de lege.