Mihai Stepan Cazazian

TULCEA / Armenia la Campionatele Europene de Karate Kyokushinkai

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Tulcea a fost, la sfârșitul lunii mai, 26-28 mai 2017, orașul care a găzduit a X-a ediție a Campionatului European de Karate Kyokushinkai. La această competiție au participat 160 de sportivi din 16 țări. Organizată la cel mai înalt nivel, competiția s-a bucurat de prezența Președintelui, Yasuhiro Shichinohe -8 dani și a vicepreședintelui Shigeru Tabata – 8 dani, ai Federației Internaționale de Karate Kyokushinkai.

Armenia a fost reprezentată de Edic Sarghisyan, triplu campion european, campion mondial și medaliat cu argint în Japonia la dot negru dat 4, din partea Federației Armene de Karate Kyokushinkai Budo. El a evoluat la formele Kata, unde a obținut locul II și Kumite, unde a câștigat bronzul. Edic Sarchizian va participa în luna noiembrie a acestui an la Campionatul mondial care se va desfășura în Indonezia.

Participarea Armeniei la acest campionat a fost sprijinită pe parcursul desfășurării ei, de Uniunea Armenilor din România prin implicarea  dlui deputat Simion Lucian, președinte al UAR Tulcea și prin susținerea financiară a UAR Constanța, președinte Liviu Merdinian.

Luiza Terzian