Redactor

Traian Hristea, noul ambasador al Uniunii Europene în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Noul ambasador al Uniunii Europene în Armenia este diplomatul român Traian Hristea, numit de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi securitate comună.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe apreciază că numirea diplomatului român în această funcţie importantă reprezintă atât o recunoaştere a meritelor candidatului român, cât şi a reputaţiei diplomaţiei româneşti.

“Traian Hristea se alătură astfel elitei corpului diplomatic european, chemat să gestioneze cadrul general al relaţiilor UE cu statele partenere din întreaga lume, să promoveze şi să protejeze interesele şi valorile Uniunii. Numirea diplomatului român în această importantă funcţie a Serviciului European de Acţiune Externă reprezintă atât o recunoaştere a meritelor candidatului român, cât şi a reputaţiei diplomaţiei româneşti”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit Ministerului de Externe, în acest moment, prezenţa românească în cadrul Serviciului se ridică la 15 persoane, din care nouă în centrala dela Bruxelles şi şase în delegaţiile UE.