Redactor

Tradiţie şi înnoire în relaţiile româno-armene

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share


Sectorul relaţii bisericeşti şi interreligioase şi Biroul de Presă ale Patriarhiei Române ne informează:

Luni, 29 noiembrie 2010, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia la Bucureşti, la începutul misiunii diplomatice în România. La întrevedere a mai participat Părintele Arhimandrit Zareh Baronian, din partea Bisericii Armene din România.

Domnul ambasador Hamlet Gasparian a subliniat relaţiile foarte bune dintre cele două popoare şi a menţionat faptul că, în Armenia, românii sunt apreciaţi pentru prietenia şi ospitalitatea manifestate faţă de comunitatea armeană din România în cele peste opt secole de convieţuire paşnică. Ambasadorul Armeniei la Bucureşti a făcut o scurtă prezentare a istoriei poporului armean şi a relaţiilor tradiţionale de cooperare politică, economică şi culturală dintre România şi Armenia. În mod special, Excelenţa Sa a reliefat contribuţia importantă a Catolicosului tuturor armenilor de pioasă amintire Vasken I, născut la Bucureşti, pentru păstrarea vie a credinţei poporului armean în perioada regimului comunist.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidenţiat legăturile de prietenie dintre Bisericile celor două popoare, cu o bogată şi îndelungată tradiţie creştină, care împărtăşesc valori comune în contextul multicultural al Europei de astăzi. În acest sens, Patriarhul României a exprimat speranţa intensificării relaţiilor bilaterale tradiţionale prin oferirea reciprocă de burse de studii, pelerinaje şi organizarea de manifestări cu scopul unei mai bune cunoaşteri a istoriei, culturii şi vieţii bisericeşti ale celor două popoare.

dupa basilica.ro