Szekely Csaba

Toamnă armenească la Gherla

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

    Sucursala Gherla a Uniunii Armenilor din România va organiza sâmbătă 5 noiembrie 2022 manifestarea culturală „Toamna armenească” (Haigagan aşun), o întâlnire de suflet a membrilor comunităţii armeneşti din vechiul Armenopolis.  Evenimentul are loc începând cu orele 13,00 în sala de festivităţi a clubului armenilor de pe strada Ştefan Cel Mare Nr.17. Programul va debuta cu lansarea ultimelor apariţii editoriale ale scriitorului Varujan Vosganian, urmată de lansarea cărţii biografice „Aminteşte-ţi ziua de mâine” aparţinând autorului Narcis Eduard Antonian, volum prezentat de managerul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla, Monica Pătac.  Din bogatul program al după amiezii nu poate lipsi spectacolul de dansuri armeneşti susţinut de Ansamblul „Hayakaghak” condus de Ursan Esztegar Erika, care va susţine 6 dansuri tradiţionale armeneşti. Manifestarea  culturală se va încheia  cu proiecţia filmului „Poveşti din Armenopolis”. Amfitrionul evenimentului este preşedintele sucursalei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România, ing. Ioan Esztegar.

          Duminică 6 noiembrie 2022 în locaţia de pe strada 1 Decembrie   1918 Gherla în cadrul acţiunii „Gherla – destinaţie turistică pe harta României” are loc evenimentul „Visit Armenopolis”, ce cuprinde şi un tur ghidat al monumentelor istorice şi arhitectonice  din oraş. Cei prezenţi vor avea parte   de un program de dansuri armeneşti susţinut de Ansamblul „Hayakaghak”.  De asemenea, asistenţa se va bucura şi de bunătăţile bucătăriei gastronomice locale. Activitatea este organizată de  Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla, Agenţia de turism „Dor Travel” şi „Adventure  Academy” din localitate.

Szekely Csaba

One Response to Toamnă armenească la Gherla

  1. Eduard Sahinian November 3, 2022 at 3:08 pm

    Bravoo !
    Tot respectul pentru entuziasmul si implicarea întregii comunitati din Gherla – armene, dar nu numai – pentru pastrarea traditiilor, a identitatii culturale a comunitatii si a imaginarului_colectiv local !

    Eduard Sahinian

Leave a Reply

Your email address will not be published.