Mihai Stepan Cazazian

Toamnă armenească la Gherla

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sucursala UAR Gherla alături de grupul de dans Hayakaghak a organizat în data de 5 noiembrie Festivalul ,,Toamna Armenească” (Haigagan așun). Manifestarea a avut loc pe strada Ștefan cel Mare la sediul UAR.
Festivalul a început prin prezentarea președintelui UAR, Varujan Vosganian făcută de doamna prof. Dobocan Elena, care a vorbit despre scrierile lui publicate în ultimii ani.

Publicul a fost încântat de prezența scriitorului Varujan Vosganian care și-a lansat ultima carte „Povestiri despre oameni obișnuiți” ( Editura Polirom 2022), iar la final a oferit autografe.

Apoi a fost prezentată cartea lui Eduard Antonian, intitulată ,,Amintește-ți Ziua de Mâine” ( Editura Ararat 2022) de către Monica Pătac managerul Centrului Național de Informare și Promovare  Turistică-Gherla iar tinerii dansatori ai grupului “Hayakaghak” au oferit publicului un spectacol de dansuri, pregătit cu mult entuziasm. La final a fost vizionat filmul “Povești din Armenopolis” realizat de  Diana Deleanu de  la TVR1, film care a câstigat  Premiul Reprezentanței Comisiei Europene la București și Premiul de regie FIFE 2018 Zlatna. Au  fost prezenți  și membrii din alte sucursale UAR: Baia Mare, Timișoara, Dumbrăveni, Bacău, Roman, Cluj.
Cei prezenți s-au putut bucura de o expoziție a orașului Gherla de pe vremea când se numea ,,Armenopolis” îmbinat cu expoziția de sculpturi al armeanului Galgoczi Ioan și au putut gusta preparate cu specific armenesc pregătite chiar de tinerii dansatori.
Festivalul a avut un mare succes, promovând cultura armenească și Tradițiile Armeniei, o a doua noastră casă. Ne-a făcut plăcere să vă avem alături la mica noastră manifestare și vă așteptam să luați parte la următoarele.

Pop  Samia Antonia

Leave a Reply

Your email address will not be published.