Mihai Stepan Cazazian

TITUS CORLĂȚEAN: Viaţa zilnică a locuitorilor din Nagorno-Karabah nu trebuie să devină ostatica abordărilor politice/Armenpress/

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

titus_corlatean_12236500

Ministrul român de externe Titus Corlăţean a subliniat că regiunea Caucazului de sud este una de importanţă strategică în vecinătatea Uniunii Europene şi se confruntă cu un deficit de securitate care nu poate fi ignorat, informează sâmbătă agenţia armeană de presă Armenpress.

Ministrul român de externe a făcut aceste remarci în scrisoarea de răspuns la o întrebare adresată de comunitatea azeră din Europa cu privire la conflictul din Nagorno-Karabah, precizează agenţia citată.

Totodată, potrivit ministrului român, regiunea Caucazului de sud are numeroase perspective promiţătoare, dispunând de un potenţial de creştere economică, mai ales în ce priveşte diversificarea livrărilor de energie şi dezvoltarea de rute comerciale. Totuşi, conflictele prelungite din această regiune, între care cel din Azerbaidjan, continuă să reprezinte o provocare serioasă la adresa securităţii regionale, a notat Corlăţean în scrisoarea de răspuns.

‘Din nefericire, aspecte cruciale pentru viaţa zilnică a populaţiei din zonele afectate, inclusiv Nagorno-Karabah, au devenit ostaticele abordărilor politice’, a remarcat el, subliniind că ‘România are o poziţie de principiu privind reglementarea tuturor conflictelor prelungite’ şi susţine eforturile de mediere vizând reglementarea acestora. AGERPRES (AS – editor: Mihaela Toth)

 http://www.agerpres.ro

http://armenpress.am

2 Responses to TITUS CORLĂȚEAN: Viaţa zilnică a locuitorilor din Nagorno-Karabah nu trebuie să devină ostatica abordărilor politice/Armenpress/

  1. gugush September 15, 2013 at 10:40 pm

    Sa nu uitam polonicul

  2. gugush October 8, 2013 at 10:58 pm

    Via?a zilnic? a locuitorilor din Nagorno-Karabah nu trebuie s? devin? ostatica abord?rilor politice