Elena Chobanyan

Tinerii merită o viaţa mai bună

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Serund PYC

În ziua de  13 noiembrie s-a deschis la Erevan expoziţia organizaţiilor de tineret  denumită  “Privire spre viitor – Ediția 2014”  în cadrul Universității  de Stat din Erevan. Expoziţia a fost organizată de сătre Fondul pentru Tineret al Armeniei, la care au participat 70 de organizații de tineret.

La eveniment au fost prezenţi Prim-Ministrul al Republicii Armenia, Hovik Abrahamyan, Ministrul Educaţiei şi Științei, Armen Aşotyan şi deputatul în Adunarea Națională, Karen Avagyan. Prim-Ministrul  s-a informat de activitățile organizațiilor de tineret, precum şi de proiectele lor.

f64367ca0cedde3ff4a54d27f979fb57

K. Avagyan a declarat, că această expoziție permite ONG-urilor de tineret să se cunoască și să realizeze noi conexiuni. Organizațiile de tineret participante la expoziţie au prezentat proiecte cu un buget de până la 600 mii drami. Tinerii  participanți nu au scăpat ocazia să se fotografieze cu prim-ministrul şi ministrul  Educaţie şi Ştiinţă.

 

 

Tigran Şadunţ, preşedintele Centrului Pan Armean de Tineret Serund, reprezentantul parteneriatului Global al Națiunilor Unite pentru tineret în Armenia.

780b40051519350854349fbf126acfd1

Cred că acest eveniment are ca scop o mai bună cunoaștere între tineri și organizațiile lor.  Se vede că acest lucru a reuşit. Pentru că evenimentul are loc la Universitatea de Stat din Erevan, studenţii sunt mai aproape de organizaţiile de tineret, şi invers. Noi participăm la acest expo, pentru că este interesant să cunoaştem instituţii şi organizaţii noi, de asemenea să comunicăm cu vechii noştrii parteneri de afaceri. Centrul nostru, fiind reprezentantul parteneriatului Global al Națiunilor Unite pentru tineret în Armenia, a scos în evidenţă problemele naţionale care îi privesc pe tineri, o mai bună poziționare a  lor, prin participarea la mai multe evenimente internaţionale importante, cum ar fi Forumul Internaţional pentru Democraţie organizat recent în Consiliul European. Acolo s-au discutat multe probleme referitoare la tineri. Aşadar, acest eveniment  poate fi considerat reuşit.

Margarita Petrossian, şeful departamentului ştiinţe-politice al Centrului  Pan Armean de Tineret  Serund.

Centrul Pan-Armean de Tineret  Serund organizează nu doar proiecte locale, ci şi internaţionale. În momentul de faţă avem filiale în 18 ţări şi scopul nostru principal este de a crea, în viitor, o  forță prin intermediul tinerilor armeni. Expoziția  “Privire spre viitor – Ediția 2014” organizată de către Fondul de Tineret, împreună cu Școala de Lideri, a devenit deja o tradiție la care noi participăm a doua oară.

Elena Chobanyan, membră a Centrului Pan Armean de Tineret Serund  (la departamentul Afacerilor  Externe), jurnalistă şi realizatoare.

Astfel de evenimente sunt, în primul rând, un prilej de a lega noi prietenii dar  şi a realiza parteneriate de afaceri,  de a afla noi căi de dezvoltare a unei cariere în rîndul  tinerilor şi de a învăţa lucruri noi unul de la celălalt. Iar ulterior, tinerii să aibă posibilitatea să-și croiască 0 viaţă mai bună prin propriile forţe.30a993be5e75dc67182492b5831b8197

E.C.

 

919d8ed704b7d38418a2913698a627a5