Elena Chobanyan

Tînăra violonistă Asya Anisimova a participat la cursurile organizate de Academia Internațională de Muzică din Spania  

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În perioada 9-21 august, în oraşul spaniol Solsona a avut loc cea de-a 16-a ediție a Festivalului Academiei Internaționale de Muzică (AIMS) cu un record de participanţi din diferite ţări. Fundația l’AIMS, care a organizat festivalul, a acordat burse, în valoare de 12.000 de euro unui număr de 23 de studenţi care au cântat în concertele organizate. Printre ei şi violonista Asya Anisimova.  Tînăra din Armenia a fost studenta profesorului Sergey Ostrovsky (în Solsona) și a interpretat în recitalul susținut:  I Marcia Allegro Spiritus ; Niccolò Paganini capriciul 12; Fiorillo Etude No. 28 Caprice; Bramhs Dans Ungar nr 1; Mozart Concertul nr. 3 pentru vioară. În cadrul cursurilor a făcut parte, alături de alți studenți, din Orchestra de Camera  AIMS. La final a primit certificatul de absolvire al Academiei din Solsona.  În urmă cu doi ani, într-un interviu acordat redacției noastre, Asya spunea: “Am să devin o violonistă cunoscută”. Această participare a ei confirm

Festivalul a programat 34 de spectacole timp de 12 de zile în 11 orașe cum ar fi Solsones, Bages, Moianès, Alt Urgell, Segrià și Baix Llobregat. Primul spectacol a avut loc pe 9 august la Teatrul Comarcal de Solsona, unde au fost prezenţi profesorii Academiei, iar ultimul pe 21 august la Montserrat. 72 de tineri din 22 de țări cu vârste cuprinse între 11 și 35 de ani au avut posibilitatea de a studia, perfecționa și, apoi, cânta pe scenă alături de profesorii lor.

“Este singurul festival pedagogic din țară cu profesori recunoscuți, – a spus Președintele Fundației Peter Thiemann care a adăugat că patru din tinerii care s-au perfecționat aici au urmat, ulterior, studii muzicale de specialitate la Geneva, Londra și Freiburg. Iar în ultimii șaisprezece ani au participat la cursuri în jur de 1.000 de studenți din 50 de naționalități diferite”.

Elena Chobanyan