Mihai Stepan Cazazian

Televiziunea Națională Armenă despre istoria comunității armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

            Televiziunea Națională armeană continuă să prezinte ciclul de reportaje despre istoria comunității armene din România, despre prezența Eparhiei armene pe teritoriul României  și viața armenilor  aflați în  aceste locuri.

            Inițiativa realizării unor astfel de reportaje  sub genericul  ,,Pe drumul pustiu, printre străini,, este mai veche. De-a lungul mai multor ani au fost realizate și difuzate reportaje documentare despre armenii din multe colțuri ale lumii, istoria comunităților, viața socială,spirituală, importanța bisericii în păstratrea sentimentului național, personalități armene  ,aportul acestor comunități și personalități la activitatea socială, culturală, științifică,etc.

            Inițiatorul proiectului, Rafael Hovhanisian, a acordat atenția cuvenită și comunității armene din România, prezentă pe acest teritoriu de mai bine de un mileniu. În scopul realizării materialelor necesare  reprezentanții Televiziunii Armene au vizitat România în 2017, ca oaspeți ai Arhiepiscopiei Armene, beneficiind de tot sprijinul din partea conducerii Eparhiei. Reportajele realizate cu acest prilej au fost difuzate în zilele de 2 și 9 iulie a.c., cuprinzând  aspecte ale vieții comunității armene din București, viața bisericii și activitatea centrului eparhial. Un loc important a fost cel acordat Simpozionului internațional organizat, care a avut ca subiect viața și activitatea lui Manuc Bey Mirzaian. La acest Simpozion a participat ca invitat și PS Episcop Datev Hagopian.

            Aducem la cunoștință celor interesați că  seria acestor filme va continua cu difuzarea reportajelor realizate în Constanța, Brașov, Bran, Sinaia, Botoșani și Iași.

     

            Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

vezi video aici