Mihai Stepan Cazazian

TELEDON ARMENIA 2015

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

timthumb.php_

Iubiți credincioși,

 

Secole de-a rândul Biserica armeană a fost pentru poporul nostru nu doar izvor de mângâiere și aducătoare de har și lumina, dar și-a împlinit cu dăruire și rolul de adăpost ocrotitor și călăuză ajutătoare a unui popor răspândit în toate colțurile lumii. Și ca de fiecare data, în momentele de cumpănă și grabnică trebuință de ajutor, s-a dovedit a fi farul călăuzitor al drumului unui popor. Purtarea de grijă față de împlinirea năzuințelor și pentru înlăturarea greutăților acestuia este și va rămâne datoria de căpătâi a Sfintei Noastre Biserici și a slujitorilor acesteia.

Prin aceste rânduri vă adresez, iubiți credincioși, apelul de a participa alături de conaționalii noștri din întreagă lume, la eforturile de sprijinire a strădaniilor pentru prosperitatea Armeniei și Artah-ului.

Pe 26 noiembrie 2015 va avea loc teledonul anual al fondului  Armenia. Fondul Armenia a fost creat pentru a concentra potenţialul de donaţii al tuturor armenilor, indiferent de ţara în care trăiesc , către dezvoltarea coordonată , cu scopuri bine stabilite a Armeniei și Arţakh-ului( Nagorno Karabakh-ului).

Pentru implementarea programelor sale panarmene, fondul, care este organizat pe principiul unei fundaţii,  a iniţiat din 1996 emisiuni teledon . Teledonul nu este doar un procedeu de colectare de donaţii ci este un  mijloc de a canaliza eforturile   și resursele armenilor din patrie și din diaspora spre un obiectiv comun – prosperitatea Armeniei si Arţakh-ului.

Teledonul se va transmite prin satelit , cablu și internet pentru a fi urmărit de cât mai multă lume. Durata Teledonului este de 12 ore, de la ora 18.00, până  la ora 6.00 ora României.

 

Dragi enoriași,

 

Vă îndemn să participaţi în număr cât mai mare la această acţiune a fondului Armenia , indiferent de suma pe care o puteţi dona , pentru că important este ,  să contribuim cu toţii la îmbunătăţirea nivelului de viaţă al compatrioţilor noștri; menţionez

că fondurile colectate anul acesta se vor dirija către  construirea de locuinţe pentru familiile cu mulţi copii (de la 5 în sus ) din Arţah .

Vă rugăm să efectuaţi donaţiile dvs. în duminicile următoare, la sediile parohiilor noastre, persoanelor desemnate, dupa slujbă.

Donaţiile se vor centraliza la București , la reprezentantul  fundaţiei în Romania,  dl.ing.Garabet Haciaturian – telefon 0726.666827, e.mail ghaciaturian@gmail.com, prin grija căruia vor fi transferate în contul fundaţiei.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România