Mihai Stepan Cazazian

TEKEYAN CENTRE FUND / Expoziție internațională de fotografie “B & W”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

“Tekeyan Center Fund” și site-ul PhotoPodium.com au vernisat, la Centrul Fundației, Expoziția internațională de fotografie “B & W” ( alb-negru). Sunt prezentate 119 de fotografii realizate de 24 de autori din Armenia, Georgia, Rusia, SUA, Ucraina, Polonia și Israel.

Tema expoziției este fotografia alb-negru,  considerată clasică și a cărei existență are  mai mult de o sută de ani. După cum a menționat Armen Tchulikyan, președinte  al TCF la vernisaj, lipsa restricției în acest gen este un avantaj. Expoziția este mai interesantă, deoarece lucrările prezentate sunt doar de alb și negru.

Astăzi, acest stil de fotografie nu și-a pierdut relevanța. Fotografia alb-negru este uneori mai precisă în a arăta ideea de lucru,  fără a distrage publicul cu culorile. Este mai puțin vorbită, laconică, enigmatică și chiar misterioasă.

„ Asociația Națională a Fotografilor Armeni“ prin vocea lui Serghei Hakobyan, a lăudat această inițiativă a celor de la “Tekeyan Center Fund” și site-ul PhotoPodium.com, în organizarea de expoziții de fotografie. El a spus: “Numărul vizitatorilor expoziției este surprinzător. Prin urmare, avem nevoie de astfel de expoziții în această eră a digitalizării, deoarece acestea ajută  publicul  să admire o fotografie expusă  pe pereți … “

La rândul său, Armen Yengoyan, organizator al expoziției  a adăugat: “Prin prezentarea  în continuare a fotografiei internaționale în Armenia, încercăm să dovedim că fotografia este o artă”. Expoziția a fost prezentată și pe site-ul PhotoPodium.com. Publicul poate vizita expoziția până pe 5 februarie.

Comunicat primit de la “Tekeyan Center Fund”