Mihai Stepan Cazazian

TEHNOLOGIE / Revista Forbes recomandă o aplicație, proiectată de un start-up armenesc, pentru lucrul de la distanță în mijlocul epidemiei de coronavirus

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Aplicația de reducere a zgomotului Krisp, realizată de 2Hz, un start-up armenesc, este considerată printre primele cinci instrumente de lucru, de către Revista Forbes, pentru a face munca la distanță mai eficientă în cazul unui focar de coronavirus.

Aplicația Krisp – o tehnologie bazată pe Inteligență Artificială – reduce zgomotul de fundal în timpul apelurilor. Este gratuită, timp de 60 de minute pe săptămână. Utilizatorii Apple primesc 240 de minute gratuite pe săptămână.

„Puteți asculta și vorbi fără zgomot. Nu putem explica cum funcționează încă, dar este cea mai bună tehnologie inovatoare de anulare a zgomotului din lume, alimentată de rețeaua Deep Neural Network. Practic activați programul Krisp înainte de a apela dintr-un loc zgomotos – cafenea, aeroport, mașină sau o cameră aglomerată – și uitați de zgomotul din jur, atât pentru persoana care vorbește, cât și pentru interlocutor. Realizatorii programului promit să nu stocheze și să nu trimită nici unul dintre apelurile tale; totul este procesat pe computerul tău “, scrie autorul articolului din Forbes, TJ McCue.

În 2018, Krisp a fost desemnat cel mai bun produs al anului pe platforma International ProductHunt.

Majoritatea companiilor au recomandat angajaților să lucreze de acasă pentru a limita răspândirea COVID-19