Mihai Stepan Cazazian

Taner Akcam se alătură Promise Armenian Institute

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Istoricul turco-german Taner Akçam, primul universitar turc care a recunoscut genocidul armean, autor a mai multor cărți care tratează acest subiect, a fost invitat să predea la Promise Armenian Institute din cadrul UCLA (1), după ce a fost profesor asociat de istorie la Universitatea din Minnesota, SUA, înainte de a se alătura Centrului Strassler pentru Studii asupra Holocaustului și Genocidului de la Universitatea Clark, al cărui președinte a fost.

Taner Açam scrie pe pagina sa de Facebook: <Inutil să spun că voi pleca de la Clark [ Universitatea] cu oarecare tristețe; șederea mea aici a fost punctul culminant al carierei mele până acum. Am primit mare sprijin din partea colegilor și studenților mei. Le sunt recunoscător tuturor. Voi pleca de la Clark cu amintiri frumoase. Și sper că voi fi la înălțime pentru noile sarcini pe care le voi primi.

O nouă călătorie mare într-o scurtă viață. Noua mea misiune este să conduc Programul despre Genocidul armean la Institutul Promise, care este una dintre universitățile majore din California care operează sub UCLA, în cadrul UCLA. Nu a fost ușor să-l plec de la Clark, care era aproape o casă pentru mine. Și în cei 14 ani în care am predat acolo, am primit sprijin nelimitat de la prietenii și studenții mei. Îmi voi aminti întotdeauna numai de bine despre ei.

Noua mea sarcină este puțin mai grea, sper să o pot depăși și să realizez lucrări bune. Să spunem un mic pas în marșul nesfârșit al căutării dreptății? >

(1) Acesta este un nou program de cercetare a genocidului armean la Universitatea din California, Los Angeles.

PS: Pe 29 ianuarie 2020, președintele Emmanuel Macron i-a acordat lui Akçam Medalia Curajului pentru că „a denunțat negarea” Genocidului armean.