Mihai Stepan Cazazian

TABĂRA DE VARĂ A TINERETULUI ARMEAN – Suceava 11-15 august 2011

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În perioada 11-15 august,la Suceava– Zamca, a avut  loc o tabără de vară pentru tineri armeni, cu vârsta cuprinsă între 15-35 de ani, motto-ul taberei fiind „Voi o să făuriţi viitorul armenilor, al comunităţii armene din România”.

Acţiunea a fost organizată de Arhiepiscopia Bisericii Armene din România şi Uniunea Armenilor din România.

Fiecare participant a primit la sosire o mapă în care se afla programul taberei, mesajele din partea Bisericii, Uniunii şi Ambasadei Armeniei, un set de întrebări cu răspunsuri despre Biserică şi Credinţa Armeană precum şi proiectul de statut al Organizaţiei Tinerilor Creştini Armeni. De asemenea au fost oferite tricouri personalizate pe care tinerii le-au purtat pe tot parcursul desfăşurării taberei.

Cei 70 de tineri sosiţi din toată ţara au participat la programul taberei ce a cuprins conferinţe cu teme privind Biserica Armeană, istoria Armeniei, cultura armeană, trecutul şi viitorul comunităţii armene din România, viitorul lumii în contextul economic actual, proiecţie de filme armeneşti, lecţii de limbă armeană, rugăciuni în limba armeană, cântec şi dans armenesc, vizitela Mănăstirea Zamca, participarea la slujbe religioase – Hramul Mănăstirii Hagigadar (duminică, 14 august).

Conferinţele au fost susţinute de PC Arhimandrit Datev Hagopian, Preot Bogdan Ezras, senatorul Varujan Vosganian, deputatul Varujan Pambuccian, Sirun Terzian, vicepreşedinte UAR, scriitorul Bedros Horasangian,  Prof. Univ. Dr. Cătălin Turliuc, de la Academia Română,  Institutul de Istorie A. D. Xenopol din Iași, Ambasadorul  Republicii Armenia în România E.S. Hamlet Gasparyan, PS Episcop Petru Gherghel, Episcop al Diocezei Romano-Catolice de Iași si Părintele Ieromonah Nicodim Petre din cadrul compartimentului asociaţiilor de tineret al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Duminică după amiază a avut loc prima întîlnire pentru constituirea Organizaţiei Tineretului Creştin Armean  la care a fost discutat statutul şi a fost ales comitetul format din 6 persoane din toată ţara

La final tinerii s-au întâlnit în jurul unui foc de tabără şi au gustat din bucate alese, ascultând muzică armenească.

fotografii de Paul Agopian

 

vezi si filmul de pe http://www.facebook.com/video/video.php?v=272699876080699

Mai multe imagini pe http://acyoromania.sunphoto.ro/Tabara_Zamca_2011