Mcrtici Baghdasarian

Susanna Petrosyan, impresii după concertele de la Bucureşti

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

În perioada 27 mai – 5 iunie cîntăreaţa Susanna Petrosyan (vezi interviul din Ararat nr. 15-16/2011) din Armenia a participat la Bucureşti la o serie de manifestări culturale în mijlocul comunităţii armene din Bucureşti.

Într-o scurtă declaraţie, oferită revistei noastre, ea ne-a spus impresiile ei după această vizită în România:

Cele opt zile petrecute în Bucureşti au fost foarte interesante, am întîlnit oameni primitori şi calzi. Prima întîlnire cu armenii din comunitate a fost memorabilă. Am participat şi am cîntat la o acţiune prilejuită de Ziua republicii (28 mai) într-un spaţiu extraordinar care, am înţeles, a aparţinut unui armean ( nota red. Hanul lui Manuc)  Am simţit cum oamenilor le era dor de patrie şi tot ceea ce reprezintă Armenia şi m-am bucurat că am putut să le transmit prin cîntecele mele o parte din spiritul armenesc.

Următoarea întîlnire a avut loc într-un club de jazz ( Passage Club) unde am fost acompaniată de fraţii Garbis şi Capriel Dedeian. La concert veniseră foarte mulţi armeni dar şi români. Atmosfera creată a fost una tipică de jazz iar publicul a fost foarte entuziasmat şi activ. Unii au fredonat cîteva din piesele cîntate de mine în special  cele armeneşti.

Mulţumesc celor doi profesionişti care m-au acompaniat alături de ceilalţi membri ai formaţiei, saxofonistul Garbis şi chitaristul Capriel Dedeian care au contribuit la reuşita acestui spectacol.

Ultima mea  întîlnire cu tinerii armeni am avut-o la Centrul Cultural Armean – La Armeni  unde s-a organizat o seara de karaoke eu fiind în juriu. Fiecare concurent a încercat să impresioneze juriul cu glasul lui, atitudine sau dans. Au fost aleşi 3 cîştigători fiecare fiind premiat. Acesta a fost ultimul eveniment unde am şi cîntat,  după care m-am întors în Armenia. Am multe amintiri frumoase din Romania şi poate că într-o zi mă voi reîntoarce să încînt din nou comunitatea armeană.
Acum sunt foarte prinsă în repetiţii deoarece în curînd voi pleca în Japonia unde voi susţine mai multe concerte.

Mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit zile de neuitat în România şi nu în ultimul rînd Uniunii Armenilor care mi-a facilitat acest  scurt turneu.