Mihai Stepan Cazazian

Suntem fericiţi ! Cristos hareav i mereloţ ! Hristos a înviat din morţi ! Hristos a înviat!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Scaldindu-ne chipurile in Sfinta Lumina a Invierii Sale , bucurindu-ne sufletele noastere framintate , primenindu-ne trupurile noastre ostenite de grijile lumesti , inaltindu-ne inimile in pace si iubire .

              Suntem fericiti !

              Cristos hareav i merelot !

              Hristos a inviat din morti !

              Hristos a inviat !

 

Iar noi cu credinta si smerenie am intimpinat si sarbatorit , Sfinta Inviere a Sa in Capela Cimitirului Armean din Focsani , Capela ce are hramul “ Invierea Domnului “

Si in aceasta bisericuta inundata de Lumina Sfinta  a  Invierii Domnului  s-au ridicat cintari de slava , rugi si osanale  catre Cel de Sus, din toata inima , cu toata dragostea .

Am fost binecuvintati prin prezenta  parintelui protoiereu Avedis Mandalian care a oficiat Taina Sfintei Liturghii in aceasta Sfinta  Sarbatoare  .

Am trait cu emotie si cu evlavie o Slujba inaltatoare unde devenisearam cu totii o singura suflare cu capetele plecate in piosenie si cu sufletele bogate in credinta si nadejde in Domnul.

Vocea parintelui Mandalian grava si duioasa , cu har si cu iubire , inalta cintari si rugaciuni spre Domnul aducind lacrimi de bucurie si credinta in inimile noastre.

Vocea  lui  Harutiun Boranian  ( Artur) coristul nostru invitat de la Constanta , calda , blinda , sonora si convingatoare a emotionat insotindu-l  cu cintece de rugaciune pe parintele nostru , protoereu Avedis Mandalian , in oficierea Sfintei , Slujbe.

Cu sfiala si temere dar cu credinta ne-am apropiat de Sfinta Lumina a Invierii Domnului din care am primit cite o raza.

Apoi , din aceasta raza sfinta , am asezat o alta licarind la capatiiul celor apropiati si dragi ai nostri adormiti , luminind in speranta invierii lor in viata vesnica .

Cimitirul , care sub lumina soarelui este un parc minunat , un loc de tihnita odihna , de verdeata , acum in taina noptii  Sfinte se invesmintase in straie de sarbatoare pe care straluceau  nestematele Luminii Sfinte a Invierii Domnului.

Si  desi  Sfinta Slujba a Invierii se incheiase , noi nu ne grabeam sa ne intoarcem fiecare la casele noastre, nu ne hotaram sa plecam si asta pentru ca redeveniseram  marea familie – familia  Comunitatii Armene din Focsani .

Lumina Sfinta a  Invierii Domnului ne-a invaluit in caldura inimile , a topit distantele

barierele sufletesti dintre noi si ca un curcubeu , rasarind pe cer senin  dupa o ploaie a lacrimilor noastre , ne-a cuprins intr-o larga imbratisare de iertare si impacare.

Parindtele Avedis Mandalian ne-a chemat , iar noi am venit numerosi , aproape ca bisericuta devenise neincapatoare , dornici de a-l intimpina , de a-l asculta , de a-l urma cu credinta in Domnul .

Parintele Avedis Mandalian ne-a chemat, iar noi am venit  si iata , Sfinta Slujba a Invierii  Domnului  ne-a Luminat drumul – purtind Lumina Sfinta a Invierii in suflete si in candele ,impreuna , cu totii pasim mai siguri , ocrotiti , cu nadejde si cu credinta in Domnul.

Aducem pe acesta cale multumirile noastre si recunostinta noastra Preasfintitului Parinte  Episcop Datev  Hagopian  Intaistatatorul Eparhiei Armene dinRomaniacare ne-a

binecuvintat sufletele si ne-a bucurat inimile asigurindu-ne oficierea Sfintei Liturghii

prin prezenta parintelui protoiereu Avedis Mandalian.

 

           Suntem fericiti !

           Orhneal e harutiunan Cristosi!

           Binecuvintata este  Invierea lui Histos !

           Adevarat a inviat !

 

    ELENA CRICORIAN ,

FOCSANI

APRILIE 2012