Mihai Stepan Cazazian

SUCEAVA / Să plantăm un pom la mănăstirea Hagigadar…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 
In cinstea Centenarului Unirii televiziunea din Chișinău si Uniunea Armenilor sucursala Suceava, au colaborat la realizarea unei scurte prezentari a comunitatii din Suceava  (expozitie de fotografii,  biserici, oameni, cimitire, străzi, clădiri ).
Intr-o stare de bucurie si buna dispozitie combinînd lucrul cu gluma si-au exprimat dorinta, in cinstea acestui eveniment deosebit, de a lăsa un semn prin plantarea unor pomi la renumita mănăstire HAGIGADAR.
Dl. Foit a achizitionat pomii si împreuna cu echipa de la televiziune au purces la mănăstire pentru indeplinirea aceste misiuni de suflet.
Acolo am intimpinat o situatie neasteptata, paznicul era la o inmormintare, si magazia cu unele inchisa. Salvator a fost un membru al echipei de la Chișinău care a scos din masina în rîsetele colegilor un hîrlet metalic foarte bun.
Problema fiind rezolvata, fiecare membru al echipei televiziunii a fost de acord sa planteze cîte un pom sub exigenta supraveghere a  presedintelui sucursalei.
Fiecare pom a primit numele celui care la plantat, cu rugamintea de a reveni in fiecare an pentru a urmări evolutia.  Ziua s-a incheiat la o agapă prieteneasca udată cu coniac Ararat purtîndu-se discutii despre tot ce s-a vazut în comunitatea armenească din Suceava.
 
  Foit Ioan, președinte sucursala UAR-Suceava