Mihai Stepan Cazazian

SUCEAVA / În memoria etnicilor armeni adormiți

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

DSCN7690

 

Astăzi, 9 iunie 2015, începând cu orele 10, preotul Torkom Mandalian a oficiat o rugăciune la biserica armenească Sfântul Simion, la crucea amplasată de Uniunea Armenilor filiala Suceava, la inițiativa domnului dr. Ioan Foit,  în memoria armenilor adormiți.

Crucea din lemn de brad a fost amplasată la mormântul binefăcătorilor bisericii armene, înhumați lângă biserica Sfântul Simion, care au fost deranjați din somnul de veci de lucrările demarate în luna februarie a.c.

Slujba de pomenire a sufletelor armenilor adormiți a fost oficiată pe 27 mai 2015 de Episcopul Bisericii Armene din România, dar în acea perioadă s-au luat decizii importante pentru viitorul bisericii armenești din Suceava, îndeosebi pentru biserica armenească Sfântul Simion și pentru Turnul Roșu, care a fost cuprins într-un program european de restaurare.

Această cruce provizorie va veghea somnul celor adormiți până când va sosi la Suceava tipica cruce armenească, denumită khacikar, special comandată în Armenia pentru aceste morminte.

La această pomenire au participat membri ai comunității, care au înțeles că un viitor trainic se poate clădi doar prin respectarea înaintașilor.