Redactor

Suceava – Armenii au sarbatorit ieri si Craciunul si Boboteaza

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pentru ca numarul enoriasilor s-a redus considerabil, o serie de obiceiuri legate de Craciun au fost inlocuite. In trecut, dupa slujba de sfintire a apei, crucea era ridicata din apa de persoana care licita cel mai mult, fie in bani, obiecte sau alte bunuri. Acum, crucea este ridicata de un copil, iar la finalul slujbei preotul merge pe la casele armenilor pentru a le sfinti.

„Pentru noi este o zi cu totul si cu totul deosebita, pe care o respectam din vremuri foarte indepartate. Chiar daca suntem in numar mic in Suceava, semnificatia acestei sarbatori ramane la fel de importanta”, a precizat Azad Mandalian, singurul preot armean existent in Suceava.

In Ajunul Craciunului, dupa slujba religioasa, enoriasii au mers acasa, unde au servit masa traditionala, si anume preparate din peste si placinte oparite armenesti.

Tot la finalul slujbei de miercuri seara, copiii sub 14 ani au primit cadou cate 100 de lei din partea Uniunii Armenilor din Romania, plicurile in care se mai gasea si o felicitare fiind inmanate de Lucia Grigorincu, cea mai in varsta armeanca in viata din Suceava, ajunsa acum la venerabila varsta de 78 de ani.

Sandrinio NEAGU

dupa Monitorul de Suceava