Elena Chobanyan

“SUCCESUL ÎNSEAMNĂ RESPONSABILITATE” SPUNE TÂNĂRA VIOLONISTĂ ASYA ANISIMOVA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

“Pentru a avea succes, în loc de a aştepta sau a te distra, trebuie să răzbești în profesia aleasă printr-o muncă permanentă,” – spune tânăra violonistă Asya Anisimova în interviul dat revistei “Ararat”.

Încă din copilărie, Asya Anisimova a avut multe concerte atât în ţara sa maternă, Armenia, cât şi în diferite părţi ale lumii. Cu toate acestea, este conștientă  că sunt multe de făcut pentru a ajunge la acel punct, acea culme  a carierei sale la care de mult a visat.  

Unul din cele mai semnificative evenimente pentru violonistă a fost concertul din anul 2016 dedicat Zilei Independenței Republicii Armenia, în regia lui Sergey Smbatyan, de asemenea cel de-al XXVI-lea Festival “Nume Noi”, unde a prezentat 13 piese de concert: “God Bless Armenia,” “Armenian National Anthem,” “Ode To Joy”.

Am avut onoarea de a participa la diferite cursuri de masterat cu muzicieni din multe ţări. De pildă, cu Laurent Albrecht Breuninger, profesor din Germania, cu Serghey Ostrovsky, profesor la Conservatorul din Geneva, cu Shalman Savelii, profesor la Conservatorul din Sankt Petersburg, cu renumitul violonist armean Sergey Khachatryan, şi mulţi alţii,” – afirmă Asya.

Din concertele şi călătoriile  sale, violonista a învăţat că lumea este extrem de diversă prin mentalitate şi culturi. De exemplu, în Spania a învăţat să aprecieze viaţa şi prietenia alcătuită din diferite culturi, în Rusia a înţeles preţul muncii şi a apreciat valoarea aparte a propriei naţionalităţi, armene. Pe de altă parte, dacă munca şi efortul depuse pentru a ne îndeplini scopul şi dorinţele noastre scad – spune ea – ne vom sfârşi cariera într-o singură zi construită în ani. “Mulțumiţi de rezultatele proprii, dar nu satisfăcuţi”, aceasta este formula Asyei, iar succesul pentru ea nu este altceva decât responsabilitate faţă de sine şi alţi oameni.

“Crezând în tine însuți și lucrând tot timpul în domeniul tău, aşa cum a dovedit eroul din filmul “Whiplash”, şi tranferând lumii efortul şi talentul prin zâmbet, ţi se vor deschide porţi neînchipuite…” – a adăugat violonista.  

Să reamintim, că în 2016 Asya Anisimova a participat la concertul imens de la Erevan, în regia lui S. Smbatyan, ca membru al orchestrei și corului pan-armean al generaţiei de după independență. În anul 2018 a participat la şcoala de vară internaţională “Nume Noi” din Rusia, în acelaşi an a câştigat Diploma pentru participare  la diverse concerte în oraşul Suzdal. De asemenea, a participat la concertele dedicate luptelor de la Sardarapat organizate de Uniunea Generală Armeană de Binefacere (UGAB) din Bulgaria, participând, ca solistă la Concertul  orchestrei de cameră de stat din Sofia, condusă de dirijorul Petros Papazian. În 2017 a participat la cursurile Academia Internațională de Muzică din Spania, Solsona,  precum şi la concertele organizate de Academie.

Elena Chobanyan