Mihai Stepan Cazazian

SUA / Crearea unui Centru de Studii Armenești la Universitatea din California Irvine

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

A fost înființat Centrul de Studii Armenești de la Universitatea din California, Irvine. Noul centru, cu baza la Școala de Științe Umanistice, va sprijini predarea, cercetarea și implicarea comunității academice, punând accent pe studiul limbii armene și a Armeniei într-un context regional (adică Orientul Mijlociu și Caucaz) și în lume, reflectând astfel natura interactivă a istoriei armene.

Cu o istorie solidă de programe și sprijin comunitar demonstrat, Centrul încearcă să contribuie la viața intelectuală și culturală diversă a campusului și a comunității în general.

„Acesta este un moment deosebit de favorabil pentru crearea unui Centru de Studii Armenești. De la lansarea catedrei prezidată de familia Meghrouni, studiile armenești de la UCI s-au dezvoltat în universitate, incluzând predarea cursurilor de istorie armeană, doi ani de predare a limbii armene, un curs despre Armenia Mică precum și o colecție extinsă de cărți despre armeni și Armenia “, a spus profesorul Houri Berberian, director al Centrului pentru Studii Armenești și titular al catedrei.

Centrul va dezvolta și mai mult cercetarea, educația și conștientizarea interdisciplinare care are în vedere un obiectiv ambițios privind crearea unui Centru pentru Studiul Diasporei Armene.