Mihai Stepan Cazazian

SUA | Biblioteca Congresului evidențiază cărțile de memorialistică armenești

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Genul literar hushamatean (carte memorială) a apărut ca o moștenire durabilă a efortului armenilor de a păstra vie amintirea orașelor lor ancestrale în mintea generațiilor următoare. Cele peste 200 de cărți de memorialistică și periodice de specialitate publicate în deceniile de după genocidul armean oferă o fereastră către istorie, demografie, cultură, obiceiuri, genealogie, meserii și meșteșuguri din sute de orașe și sate din Imperiul Otoman înainte de Primul Război Mondial.

Astăzi, cărțile de memorialistică armenești continuă să împodobească rafturile de cărți ale armenilor din întreaga lume și constituie o resursă extraordinară pentru cei interesați de istorie, genealogie și istoriile familiilor.

Pentru a afla mai multe, consultați noua postare de pe pagina Bibliotecii Congresului American : „Reimagining Home: Armenian Memorial Books at the Library of Congress”, la https://go.usa.gov/xe5Gm

Imagine: Manuscrisul cărții memoriale inedite dedicate satului Beheșni (Besni), disponibil în Divizia Africană și Orientul Mijlociu a Bibliotecii.