Mihai Stepan Cazazian

Strîngere de semnături pentru conservarea caselor armenești din regiunea Muș

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

arton90875-480x436

O acțiune  de strîngere de semnături a fost inițiată în Turcia pentru a opri distrugerea caselor armenești din provincia Muș. Site-ul turcesc  imzakampanyam.com a publicat o declarație în care se spune că în prezent în Turcia au loc abuzuri vis a vis de popoarele vechi “problemele fiind lăsate să se degradeze după 1915”.

“Armenii, grecii și asirienii au fost supuși unui masacru sistematic. Procesul, început după genocidul armean din 1915, este în prezent continuat printr-un genocide cultural și economic”, se spune în declarație.

Inițiatorii strîngerii de semnături  au transmis mesajul lor Partidului Justiție și Progres din provincia Muș vorbind despre intenția de a distruge casele istorice armenești prin preluarea lor de către firma de construcții TOKI. “Aceasta dorește să obțină un profit maxim și distrugerea memoriei colective” au mai spus organizatorii.

În urma acestui demers se intenționează obținerea a peste 10.000 de semnături electronice și, evident, stoparea acțiunilor de demolare a a caselor istorice armenești.

după armenews.com