Mihai Stepan Cazazian

“Străduța Armenească”, inaugurată în Bacău

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_7421

“Straduta Armeneasca” este primul proiect al Organizatiei de tineret a Uniunii Armenilor din Romania (U.A.R.) si are ca scop atat promovarea culturii materne in randul copiilor din comunitatea etnica cat si familiarizarea comunitatii locale cu existenta si actiunile organizatiei.

Acesta este unicul proiect de acest gen la nivel national si se bucura de sprijinul si sustinerea financiara a U.A.R. Ideea ii apartine dnei Anca Agop, o armeanca provenita din orasul Targu-Ocna si “adoptata”, prin casatorie, de comunitatea de armeni din Bacau.

Sambata, 2 martie, sediul U.A.R. de pe strada Oituz va gazdui pentru prima data copii armeni si prieteni de-ai lor din oras si impreuna vor taia panglica de pe “straduta armeneasca”.

IMG_7419

IMG_7420

Ideea e simpla: copiii se vor juca (sediul are un spatiu generos), vor dansa, vor canta (a se citi “tipa”), totul sub supravegherea membrilor organizatiei care s-au implicat (fie ca au donat carti si materiale didactice – Agop Corneliu, fie ii dirijeaza pe copii in lucrul pe ateliere diverse – Diana, Sevora si Armand Agop).

IMG_7417

In fiecare sambata copiii vor avea parte de distractie si parintii de putin timp liber. Trebuie mentionat faptul ca si “seniorii” din U.A.R. ajuta la buna desfasurare a proiectului. Ce ar fi o petrecere fara bunatatile armenesti facute cu dichis de dl. Vasile Agop?

“Straduta Armeneasca” ii asteapta cu drag pe toti copiii!

 http://www.contrasens.com