Mihai Stepan Cazazian

Stiri Armenia-Diaspora

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Anul acesta 600 de tineri vor beneficia de proiectul Ari Dun

Hranuş Hagopian, ministru al Diasporei a făcut bilanţul anului 2009 al ministerului pe care-l conduce. Printre realizări se află şi proiectul Ari Dun ( Vino Acasă) prin care 300 de tineri din diaspora au vizitat Armenia. Succesul acestui proiect i-a determinat pe organizatori să mărească numărul participanţilor, ce vor vizita Armenia, la 600.

Am avut un rezultat foarte bun al acestui proiect, avem, de asemenea mulţi candidaţi pentru acest an de aceea am decis ca în 2010 să vină mai mulţi tineri. a spus ministrul Diasporei. Premii tineri vor sosi în Armenia în luna iunie.

S-a înfiinţat Congresul Naţional al Armenilor din Ucraina

Comunitatea armeană din Ucraina, care numără în jur de 100.000 de membri, s-a organizat. A fost înfiinţat Congresul Naţional al Armenilor din Ucraina. Condusă de Aşot Avanessian, o personalitate a lumii culturale şi a artelor, organizaţia nou înfiinţată şi-a propus să reunească şi să structureze viaţa comunităţii armene din Ucraina,  să apere şi să facă cunoscute valorile culturale armeneşti. Ucraina este a treia ţară, după Rusia şi Georgia, cu cea mai importantă comunitate armeană din spaţiul ex-.sovietic.