Mihai Stepan Cazazian

ȘTIINȚĂ / O echipă internațională de astrofizicieni, condusă de Vardan Adibekyan a descoperit un “frate geamăn” al Soarelui

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

O echipă internațională, condusă de Vardan Adibekyan, cercetător la Institutul de Astrofizică și Științe Spațiale (IA) din Portugalia, a implementat o nouă metodă de descoperire a stelelor.

Potrivit Phys.org, soarele are mii de alte stele “surori” care s-au format în aceeași perioadă cu 4.6 miliarde de ani în urmă. În marja de 4,6 miliarde de ani, stele din aceeași familie ca soarele s-au împrăștiat în galaxie. Descoperirea lor este dificilă din cauza dispersiei.

Cercetarea echipei profesorului Vardan Adibekyan a avut succes ca urmare a descoperiri stelei HD 186302 de aproximativ 4,5 miliarde de ani, a cărei chimie este aproape similară cu a soarele nostru. “Căutăm stele care, prin compoziția lor, seamănă cel mai mult cu soarele. Noile date ne pot ajuta să înțelegem unde și când s-a format soarele “, spune Vardan Adibekyan.

Astrofizicienii vor continua cercetarea asupra  sateliților acestui “frate geamăn” al soarelui pentru a descoperi sistemul solar al acestei noi stele.

după phys.org