Redactor

Stevie Wonder cântă pentru Cauza Armeană

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

O serie de concerte intitulate „Never Again” vor fi organizate până în 2015 şi au ca scop sensiblizarea publicului cu privire la Cauza Armeană.

 

Flora Martirosyan, marea cântăreaţă de origine armeană, intenţionează să continue seria de concerte „Never Again” până în 2015, anul în care se comemorează 100 de ani de la Genocidul Armenilor. Cu ocazia unei conferinţe de presă ce a avut loc la Erevan, această artista cunoscută, care locuieşte de ceva ani la Los Angeles, a apreciat ca un mare succes concertul care a avut loc pe 1 noiembrie anul trecut. Flora Martirosyan, care este de asemenea şi fondatoarea organizaţiei internaţionale de caritate „Artists for peace” (Artişti pentru pace) a putut să obţină colaborarea cu muzicieni şi artişti foarte cunoscuţi pe plan mondial precum Stevie Wonder, Eric Benet, Bobby Brown, Michael Stone şi Chaka Khan.

 

La finalul concertului pe care l-a susţinut în sala Gibson din Los Angeles, Stevie Wonder a spus: „În fiecare zi pe care ne-o dă Dumnezeu, eu mă trezesc şi mă rog ca astfel de tragedii sa nu se mai repete. Toată viaţa mea am luptat pentru pace şi dreptate. Am participat la acest concert nu neapărat ca ambasador al păcii, aşa cum se obişnuieşte să fiu numit, ci ca Stevie Wonder, omul. Sunt încântat că am auzit vocea Florei Martirosyan, este o plăcere enormă. Ea are o voce unică şi excepţională. Astăzi nu numai că m-am familiarizat cu Cauza Armeană, dar m-am şi întâlnit cu noi prieteni. Am promis că voi scrie un cântec pentru această mare cântăreaţa, şi cel mai probabil va fi un duet pe care îl vom cânta împreună.”

 

Până în 2015, organizatorii vor încerca să implice superstaruri internaţionale din diverse ţări, care vor face un apel pentru recunoaşterea Genocidului Armenilor. Următoarele concerte vor avea loc în Rusia, apoi în Europa şi în mai multe ţări din Est. Flora Martirosyan nu a dat detalii suplimentare dar a anunţat că această iniţiativă îi va implica şi pe Madonna, Elton John, Montserrat Caballé şi alţii. Tot în cadrul acestui proiect este prevăzut şi un concert solo a lui Stevie Wonder în Armenia.

Silvia Terzian