Mihai Stepan Cazazian

Steve Jobs vorbea limba armeană !

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Despre Steve Jobs, care a decedat, miercuri, la vîrsta de 56 de ani, se spune că ştia să vorbească bine limba armeană. Asta pentru că el  a fost crescut de o familie adoptivă în care mama era  armeancă ( pe tatăl ei îl chema Louis Hagopian şi era născut în Imperiul Otoman de unde a emigrat iar mama, Victoria Artinian, era născută la Izmir) Tatăl adoptiv era american. În casă Steve Jobs a învăţat de la mama lui adoptivă  limba armeană pe care o vorbea fluent.

” Claire Hagopian, mama adoptivă a jucat un rol foarte mare în creşterea geniu “, a spus site-ul arab – Khabararmani.com – adăugînd că Jobs nu a fost niciodată dornic să vorbească despre părinţii lui biologici.

A avut mai multe preocupări înainte de a începe Apple Computers cu Stephen Wozniak, în garajul familiei Jobs. A conceput produsele revoluţionare Apple, care includ iPod, iPhone şi iPad, acum fiind privite ca produse care au dictat evoluţia tehnologiei moderne.

În curând se va lansa şi cartea despre viaţa lui. ” iSteve: The Book of Jobs ” fiind prima carte din despre activitatea şi istoria Apple-ului.