Mihai Stepan Cazazian

STEPANAKERT / Ziua martirilor patriei și a combatanților dispăruți în războiul de eliberare a Arțakhului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe  29 iunie  în Arțakh a fost „Ziua martirilor patriei și a combatanților dispăruți“. La ceremonia oficială din Stepanakert  au participat președintele Arțakhului,  Bako Sahakyan, IPS Arhiepiscop Barkev Martirosyan al Arțakhului, precum și personalități din conducerea statului, rude ale celor dispăruți și soldați care au depus flori la  Memorialul  Soldatului  Necunoscut.

După rugăciunea  rostită de Arhiepiscopului Barkev Martirosyan , Președintele Uniunii Combatanților  Dispăruți , Vera Grigoryan a declarat că au existat 773 de persoane  dispărute în timpul conflictului  dintre care 250 de soldați și 523 civili. Aceste cifre se adaugă celor  peste 7000 de victime, armeni, care au luptat în războiul  de eliberare între anii 1988 – 1994. În ciuda trecerii timpului, rudele celor dispăruți  nu și-au pierdut  speranța că într- o zi ei se vor întoarce.

Artsakhpress menționează  cazul  lui Șușik Hayrapetyan, mama unui dispărut din localitatea  Avetanoț, în apropiere de Askeran (Arțakh), al cărui fiu, Henrikh Hayrapetyan a dispărut în urmă cu 25 de ani. Femeia  susține că fiul ei a fost răpit și este deținut în Azerbaidjan și  speră, încă,  să se întoarcă.

după armenews.com