Mihai Stepan Cazazian

STEPANAKERT / Viața începe să revină la normal

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Unitățile contingentului rus de menținere a păcii continuă să îndeplinească sarcini de monitorizare pentru respectarea regimului de încetare a focului pe teritoriul Nagorno-Karabakh. În zonele de responsabilitate nordice și sudice, monitorizarea permanentă a situației și monitorizarea respectării încetării focului de către forțele de menținere a păcii ruse se efectuează prin 23 de posturi de observație.

Cu sprijinul Centrului Interdepartamental pentru Ajutor Umanitar din orașul Stepanakert, viață începe să revină la normal.

Oficialii orașului continuă să restabilească organizarea traficului, a energiei electrice și a apei către facilitățile sociale, infrastructura civilă și clădirile rezidențiale. Au fost deschise magazinele și saloanele de coafură, s-au restabilit mijloacele de transport în comun în oraș și s-au stabilit comunicații cu localitățile izolate.

Brutăria orașului a reluat producția la capacitate maximă. Astăzi, orașul Stepanakert nu are întreruperi în aprovizionarea cu făină și alte produse alimentare. Lavașul este copt în câteva minute. A fost organizată livrarea pâinii în cele mai apropiate orașe.