Mihai Stepan Cazazian

Ștefana Agop premiată la Gala Modelelor Feminine 2016 – secțiunea minorități

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

20160309_213210

Ștefana Agop și deputat Cristina Nichita

Comunitatea armeană din Iași a derulat numeroase activități culturale de promovare a valorilor etnice. Aceasta a devenit din ce în ce mai vizibilă pe plan local și național datorită evenimentelor desfășurate în parteneriat cu instituțiile școlare din județul Iași. Societatea cultural-artistică a orașului Iași a cunoscut numeroase personaje ce pot fi considerate cu adevărat fie oameni de poveste, fie oameni de succes.
           
Frumoasele activități culturale desfășurate de-a lungul timpului de domnișoara Ștefana Agop au fost evidențiate în cadrul galei de domnul Cezar Grumăzescu, actor la Teatrul Evreiesc din București : “O interesează promovarea culturii, civilizației, tradițiilor și obiceiurilor românești și armenești. Este o tânără cu umor, cu dăruire, și cu drag de comunitatea armeană pe care o slujește. Acest patriotism este un dar de la străbunicul ei, de la care a învățat că dezrădăcinarea, este un mare pericol pentru orice popor.
           
Doamna Angela Paveliuc Olariu, etnograf, premiantă a secțiunii Seniorat din cadrul Galei Modelelor Feminine menționa despre Ștefana Agop: Priviți cum urcă această tânără scările care o conduc spre succes.” Această stimată doamnă susține valorile culturale promovate de minoritățile conlocuitoare Iașului.
            Studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Ștefana Agop, membru  al comunității armene din Iași, s-a remarcat în cadrul activităților desfășurate pe scena culturală a Iașului. Activitatea sa este bine cunoscută în cadrul parteneriatelor încheiate între Uniunea Armenilor din România – Sucursala Iași și numeroase școli și licee din județul Iași. Implicațiile sale țin atât de latura academică, dar și cultural-artistică. În activitatea sa educativă a desfășurat activități de promovare și perpetuare a culturii, civilizației, tradițiilor și obiceiurilor românești și armenești. Implicarea sa este vizibilă pe plan cultural în cadrul comunității armene prin activitățile culturale, de socializare (seratele armenești, atelierele gastronomice, cinemateca) și conținutul conservat în numerele revistei Siamanto, ca redactor șef al acestui periodic.
            În calitate de premiantă a Galei Modele Feminine 2016 la secțiunea Minorități, organizată de doamna deputat Cristina Nichita, Ștefana Agop – coordonator activități culturale la Uniunea Armenilor din România – Sucursala Iași, a afirmat: “Un premiu ce mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Promovarea modelului feminin este un deziderat important în societatea ieșeană, motiv pentru care țin să îi felicit pe organizatori pentru implicarea dumnealor. Acest premiu încununează munca a cinci ani de coordonare a evenimentelor desfășurate de U.A.R. – sucursala Iași, motiv pentru care doresc să adresez mulțumiri comunității armene din România, în special comunității armene din Iași, colaboratorilor, sponsorilor și școlilor partenere care mereu m-au susținut în demersul cultural de promovare și perpetuare a culturii, tradițiilor și obiceiurilor armenești. Vă mulțumesc și îmi doresc ca anul acesta să continuăm frumoasele proiecte alături de dumneavoastră!.”
 Daria Bejinariu