Mihai Stepan Cazazian

STATISTICĂ | 48.4% dintre armenii din Arțakh sunt în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Care sunt problemele cu care se confruntă familiile strămutate din Arțakh (Nagorno-Karabakh)? Câți dintre ei s-au reinstalat în Arțakh? Câți dintre ei și-au găsit refugiu în Armenia? Care sunt sursele lor de venit? Care sunt problemele prioritare care trebuie abordate? Televiziunea de stat din Arțakh a menționat că serviciul național de statistică al Arțakh-ului a investigat acest lucru și multe alte probleme, iar rezultatele acestui sondaj au fost deja rezumate.

Leonid Soghomonyan, șeful departamentului de cercetare și studii al Serviciului Național de Statistică Arțakh, a declarat că au fost intervievate 986 de gospodării, inclusiv 408 din zonele urbane. Drept urmare, 51,6% din membrii gospodăriilor au rămas în Arțakh, în timp ce 48,4% se află în Armenia, în principal în zonele urbane.

În plus, gospodăriile chestionate au pierdut case și apartamente cu o valoare totală de 15,7 miliarde de dram, mobilier cu o valoare totală de 5 miliarde de dram, facilități economice cu o valoare totală de 1, 9 miliarde de dram, terenuri în valoare de 1,6 miliarde de dram și mașini în valoare de 1,3 miliarde de dramă.