Mihai Stepan Cazazian

STATELE-UNITE / Laboratorul farmaceutic Moderna Therapeutics, al lui Noubar Afeyan și Lonza Group AG lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Moderna Therapeutics, o companie farmaceutică fondată în SUA de Noubar Afeyan [ vezi articolul din araratonline ] și Lonza Group AG, cooperează la crearea unui vaccin împotriva coronavirusului. În prezent laboratorul testează vaccinul mARN-1273 produs de Moderna Therapeutics care trebuie să treacă prin controlul Institutului Național American al Sănătății pentru a fi comercializat. Înainte de producția industrială, medicamentul va trebui să treacă printr-o altă serie de teste în acest al doilea trimestru. Se preconizează că primele loturi vor fi produse în iulie, după aprobarea autorităților de sănătate din Statele Unite. Moderna Terapeutica asociată cu Lonza Group AG preconizează producerea a până la un miliard de doze.
În aprilie, Moderna Therapeutics a primit 483 milioane USD ca ajutor din partea guvernului Statelor Unite pentru a dezvolta acest medicament împotriva Covid-19.