Mihai Stepan Cazazian

Statele Unite au crescut ajutorul acordat Armeniei cu 40 %

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ambasada SUA la Erevan a declarat, într-un comunicat de presă, că Statele Unite au crescut ajutorul acordat Armeniei cu 40%, ajungând în anul 2019 la 60 de milioane de dolari. Această sumă include banii alocați Armeniei de către Secretariatul de Stat al SUA și Fondul SUA pentru Dezvoltare Internațională, inclusiv finanțarea proiectelor de la Departamentul Energie, Apărare și Protecția Pădurilor. Statele Unite care, potrivit Ambasadei SUA în Armenia, promovează lupta împotriva corupției, luptă împotriva sărăciei și dezvoltării economice.

„În ultimii 27 de ani, Statele Unite au susținut procesul democratic în desfășurare în Armenia și dezvoltarea instituțiilor și nu intenționăm să schimbăm asta atunci când, mai ales astăzi, democrația este puternică mai mult ca niciodată în Armenia. De aceea, suntem mândri să susținem ( Armenia) anul acesta cu peste 60 de milioane de dolari “, a declarat Lynne Tracy, ambasadorul SUA la Erevan.

Începând cu 1992, Statele Unite au acordat sprijin de peste 2 miliarde de dolari Armeniei pentru a îmbunătăți situația socială a cetățenilor și pentru a sprijini democrația, economia și reformele sociale.