Arhiepiscopia Armeana

SPRIJIN pentru ARȚAKH

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În urmă cu aproape 6 luni  s-a reaprins conflictul azero-armean, ample acțiuni militare fiind declanșate de forțele militare ale Azerbaidjanului sprijinite de mercenari din diverse state. Confruntările armate au durat mai bine de 44 de zile provocând moartea mai multor mii de oameni, militari și civili, rănirea unui număr mai mare de persoane, fără a–i aminti pe cei luați prizonieri sau dispăruți în condiții mai mult sau mai puțin cunoscute.

Încă din momentul izbucnirii confruntărilor populația armeană din întreaga lume și-a manifestat solidaritatea față de cei care luptau pentru apărarea pământului strămoșesc, pentru apărarea patriei Armenia și a Arțakhului. În întreaga lume comunitățile armene și-au dovedit concret disponibilitatea de a sprijini prin orice mijloace efortul celor care luptau efectiv pentru apărarea granițelor patriei noastre. La rândul nostru noi, membrii ai comunității armene din România, ne-am dovedit solidaritatea cu frații noștri din Armenia și Arțakh, nu doar prin luări de poziții în mass media, prin apeluri adresate personalităților și organizațiilor competente din România, dar și prin contribuții materiale oferite Fondului Armenia. Toate Parohiile de pe cuprinsul Eparhiei Armene din România au răspuns imediat apelului nostru, contribuind financiar, în limita posibilităților, la strângerea de fonduri în sprijinul populației din Arțakh și a militarilor aflați în prima linie a conflictului.

În aceste clipe este datoria Noastră,  a Arhipăstorului creștinilor armeni din România, de a mulțumi tuturor celor care s-au implicat  și  au contribuit  la tot efortul de a sprijini moral și material efortul jertfelnic al fraților noștri din Armenia și Arțakh: Arhiepiscopia Armeană, Parohiile Armene din București, Galați, Pitești, Constanța, Botoșani, Iași, Focșani, Brăila, enoriașii din Constanța, Dl. Galstyan Tigran și Mkhitarian David, consilieri eparhiali: Dna Ines Budan, Dr. Zare Nazarian, Dl.Chricor Michael.

Binecuvântarea Noastră arhierească se îndreaptă spre voi toți, credincioși și slujitori ai sfintelor altare, membrii ai consiliilor parohiale, armeni și români simpatizanți ai armenilor, tuturor celor care au simțit că un ajutor oricât de modest este semnul recunoștinței pe care o datorăm apărătorilor pământurilor noastre strămoșești. Esta dovada desăvârșită a unității nației armene, este glasul sângelui care curge prin venele noastre, este glasul chemării inimilor noastre care ne călăuzește pe calea păstrării demnității și libertății unui popor.

Frații noștri din Armenia și Arțakh trăiesc totuși vremuri grele, încă nu atât de sigure și lipsite de griji, vremuri în care mai au nevoie de sprijinul nostru. Suntem alături de ei, de frații noștri, în orice clipă, pentru dăinuirea poporului armean.

Dumnezeu să ocrotească Armenia și Arțakhul, poporul armean și pe bravii ostași apărători ai pământurilor strămoșești. Dumnezeu să-i aibă în paza Sa pe toți cei ce doresc pacea în această lume și lucrează pentru bunaînțelegere între oameni pe întreaga planetă.

Pururi rugător pentru voi, cu binecuvântări,

Episcop Datev Hagopian

    Întâistătător al Eparhiei Armene din România

       Exarh al Eaprhiei Armene din Bulgaria

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene