Mihai Stepan Cazazian

SPECTACULIAN CU PAMBUCCIAN ŞI TAVITIAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Uniunea Armenilor din Romania e reprezentată în Bacău de circa 200 de familii de armeni, dar are o activitate peste media din ţară datorită preşedintelui filialei de aici, inimosul Vali Agop.

Chiar în seara asta la Ateneu, jazzmanul Harry Tavitian şi parlamentarul Varujan Pambuccian s-au prezentat în faţa unei săli (aproape) pline cu o manifestare pe care au numit-o  “IT & JAZZ”, un interesant excurs în lumea informaticii combinat cu minunate prestaţii muzicale.

Cei mai tineri n-au de unde să ştie că, la mijlocul anilor 80, la Tehnic-Clubul Casei de cultură din Bacău, acest gen de manifestări polivalente erau ceva obişnuit.

Uşor surprinsă, dar incitată de povestea impimantelor 3D şi a succeselor româneşti în domeniul informaticii, de care presa se fereşte ca de dracu să vorbească ( că n-au ţîţe şi nici nu divorţează), asistenţa a părut încîntată de talentul şi de profesionalismul parlamentarului Pambuccian, care, simplu, concret, fără ifose de politician, are o viziune  optimistă asupra viitorului IT-ului românesc. Ne-a arătat un fluier care chiar fluiera, materializat cu o imprimantă 3D. Asta va să zică, avem o proiecţie a unui obiect în trei dimensiuni executat pe calculator, şi, cu o imprimantă 3D (în trei dimensiuni, adică), schiţa aceea devine reală, nu contează forma, dimensiunea sau materialul. Îl priveam şi retrăiam uimirea trăită prin 1987 cînd Alex Mironov povestea despre “autostrada informaţională” – internetul de azi -, despre cum o să stăm acasă făcîndu-ne jobul, sau cum nano-roboţii ne vor trata bolile, băgaţi în sîngele nostru.

Fascinant.

Interstiţiile muzicale ale marelui Tavitian celebrau aserţiunile, uşor SF pentru neofiţi, ale celuilalt armean.

Abia la final am aflat că manifestarea avea scop electoral, căci Uniunea Armenilor are nevoie de 7 000 de voturi pe 9 decembrie ca să rămînă în Parlament. Deştepţi, talenţaţi şi modeşti ca Pambuccian, dacă sunt, chiar merită.

Publicat de Varanus , marți 27 noiembrie 2012

http://www.val-manescu.ro

One Response to SPECTACULIAN CU PAMBUCCIAN ŞI TAVITIAN

  1. Harry Tavitian November 28, 2012 at 7:29 pm

    Mesaj pe pagina de Facebook a lui Varujan Pambuccian de la Todasca Marinel Mihai
    Stimate domnule deputat
    Am plecat deosebit de incantat de prestatia dumneavoastra din sala Ateneu de la Bacau.Colaborarea excelenta cu artistul de exceptie care este Harry Tavitian a transformat aceasta seara cetoasa de sfarsit de noiembrie intr-un select spectacol in care inteligenta discursului s-a completat cu o prestatie artistica de inalt nivel. Da ,domnule deputat ,,Lumea e frumoasa”.Speram sa mai apucam s-o facem si mai buna. Mult succes in alegeri.
    Cu deosebit respect.M.M.Todasca.