Szekely Csaba

Spectacol interetnic „Între prieteni” la Gherla

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Comunitatea armenească din Gherla i-a avut ca oaspeţi duminică pe prietenii clujeni din cadrul comunităţii evreieşti.

 

 

Întâlnirea a avut loc cu la Casa de cultură, cu ocazia celei de a VII-a ediţii a manifestării culturale „Între prieteni”, un proiect interetnic de mare succes, fapt dovedit de cele şapte ediţii derulate până în prezent.

Evenimentul a debutat cu salutul de bun venit adresat de preşedintele UAR Gherla – Filiala Transilvania, Ioan Esztegár,  după care a luat cuvântul Schwartz Robert, preşedintele comunităţii evreieşti din Cluj-Napoca. Prezentatorul spectacolului de cântece şi dansuri a fost Sebesi Karen Attila, preşedintele UAR Cluj-Napoca.

După prezentarea participanţilor s-a dat startul la programul artistic, deosebit de bogat şi variat. Au urcat pe scenă membrii corului „Armenopolis”, condus de Molnár Anna, care a prezentat piese muzicale în limba armeană. Nu s-a lăsat mai prejos nici corul „Shira Hadasha”, dirijat de prof. Halmos Katalin. De remarcat evoluţia solo a interpreţilor Eisikovits Ofelia şi Eisikovits Gheorghe, un moment frumos al reprezentaţiei, moderată de Andrea Leonid de la Radio Cluj.

spectacol gherla intre prieteni

imagini foto: Facebook

Valoarea artistică a întâlnirii a fost ridicată de programul de excepţie susţinut de Formaţia klezmer „Mazel Tov” a comunităţii evreilor din Cluj-Napoca, condusă de Vasile Socea. Multe aplauze au primit surorile armence„Kasabian” din Cluj-Napoca. Cele trei fete au încântat spectatorii prin repertoriul abordat, aşa cum şi cei 12 membri ai apreciatei formaţii de dansuri armeneşti „Hayakaghak” din Gherla coordonată de Esztegár Erika a ridicat în picioare sala.

Organizatorii i-au invitat şi pe tinerii ansamblului folcloric „Dansatorii de pe Someş” şi pe componenţii Ansamblului de dansuri maghiare „Kiskaláka” aparţinând Fundaţiei Culturale „Téka” din localitate.

La sfârşitul evenimentului, membrii celor două comunităţi au avut prilejul să guste din specialităţile culinare armeneşti, pregătite de harnicele gospodine gazde.

Armenii gherleni şi evreii clujeni şi-au dat deja întâlnire la urmptoarea ediție a manifestării „Între prieteni”, care va avea loc în toamna anului viitor la Cluj-Napoca.

Szekely Csaba