Mihai Stepan Cazazian

Soprana Shoushik Barsoumian pe Scena Operei Naționale din București

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

foto 1.jpg

Shoushik Barsoumian, soprana americana cu origine armeana va fi pe 20 februarie a.c la Bucuresti. Ea va interpreta la Opera Nationala rolul Gildei din noua montare a operei Rigoletto de Giuseppe Verdi semnată de Stephen Barlow. În noua montare „Rigoletto”, Ducele devine un fel de Al Capone, în timp ce Rigoletto este un fel de entertainer privat al ducelui, care conduce o agenţie de pompe funebre. Din punct de vedere scenografic, Yannis Thavoris a vrut iniţial să redea atmosfera acelei epoci în amănunt, ajungînd să creeze o scenografie dominată de culori şi forme detaliate.

Spectacolul va fi dirijat de Cristian Sandu, iar distribuţia va uni solişti invitaţi din ţări precum Statele Unite ale Americii, Italia, Rusia, alături de artişti ai Operei Naţionale Bucureşti şi de invitaţi din alte oraşe ale României.

***

Shoushik Barsoumian s-a nascut la 13 august 1986 in SUA, Los AngelesCounty. A studiat cu Gabriella Imre (Ungaria), Cynthia Munzer (SUA) si recent cu renumita soprana Mirella Freni (Italia). A cantat pe numeroase scene de opera din lume in diferite roluri. Shoushik Barsoumian este preocupata in mod deosebit de interpretarea muzicii armenesti. Un succes rasunator a avut in 2012 la Erevan cand a interpretat impreuna cu Arthur Avanesov la pian in prima auditie compozitia lui Tigran Mansurian ”Canti Paralelli”.