Mihai Stepan Cazazian

SONDAJ / Marea majoritate a cetățenilor nu iau în considerare părăsirea Armeniei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Majoritatea cetățenilor armeni nu iau în considerare părăsirea Armeniei definitiv sau pentru muncă temporară. Această constatare este rezultatul unui sondaj realizat de Armenia Research Foundation Caucasus Research Resource CentresArmenia Fund, comandat de Institutul Republican Internațional.
Conform raportului acestui sondaj sociologic intitulat „Anchetă asupra opiniei publice a poporului armean”, 70% dintre persoanele chestionate au răspuns negativ la întrebarea „Veți merge în altă țară pentru rezidență permanentă, dacă este posibil ?”. 5% oarecum negativ, 5% oarecum pozitiv și 17% au găsit întrebarea dificilă sau au refuzat să răspundă.

Dintre cei chestionați, 57% dintre oameni au răspuns negativ la întrebarea „Dacă este posibil, ați pleca în străinătate pentru a lucra acolo temporar?” », 2% dintre cetățenii chestionați au răspuns că le este dificil să răspundă sau pur și simplu au refuzat să răspundă la întrebare.

Acest sondaj a fost realizat în perioada 8 aprilie – 4 mai 2021 pe un eșantion de 1.502 de persoane. În plus, au fost realizate 299 de interviuri suplimentare în 5 regiuni din Armenia: Ararat, Gegharkunik, Chirak, Syunik și Tavuș pentru a avea și particularități regionale. Sondajul a fost realizat telefonic cu un eșantion aleatoriu. Potrivit profesioniștilor din acest sondaj, rata erorilor statistice nu depășește, în general, 2,5%.